Biotech-selskab henter millioninvestering til at revolutionere markedet for bæredygtige aromaer med ny banebrydende teknologi

Den danske startup EvodiaBio rejser en investering på 50 millioner kroner fra udenlandske og danske investeringsfonde blandt andet EIFO og March Group. Den friske kapital skal bruges til både kommercialiseringen og ekspansion.

Det er en ny banebrydende og bæredygtig metode til at producere naturlige aromaer, der er grundstenen i EvodiaBios teknologi. Den kan forbedre smagen af alkoholfri øl, mens forbruget af naturens ressourcer og CO2-udledningen mindskes.

Med ekstra kapital i ryggen går selskabet målrettet efter at blive globalt førende indenfor bæredygtig aromaudvikling til fødevareindustrien.

“Vi er utroligt stolte over at have opnået denne milepæl. Denne finansieringsrunde er et vigtigt skridt mod vores vision om at revolutionere fødevareindustrien med bæredygtige og innovative løsninger. Med støtte fra vores investorer og det stærke hold, vi har samlet, er vi klar til at tage EvodiaBio til nye højder og sætte et markant aftryk på den globale scene,”

siger Camilla Fenneberg, CEO i EvodiaBio.

 Naturlige og bæredygtige aromaer gennem præcisionsfermentering

Humle er en af de ingredienser, der giver den gode smag til øl, men ligesom flere af naturens andre ressourcer, er den velduftende plante truet af klimaforandringer. Produktionen falder, og kvaliteten daler. EvodiaBio har ved hjælp af gær og præcisionsfermentering udviklet en teknologi, der kan fremstille bæredygtige aromaer, som skaber smagen af humle.

Disse aromaer lanceres først til øl industrien, hvor de kan forbedre smagen af alkoholfri øl samt delvist erstatte aromahumle, der lige nu er truet af klimaforandringer.

Stor interesse fra bryggerierne

Selskabet oplever stor interesse fra bryggerierne, og mulighederne strækker sig længere end de alkoholfri produkter. Med frisk kapitaltilførsel kan der sættes skub på kommercialiseringen og ekspansionen, og på sigt vil EvodiaBio forbedre smagen i flere typer drikkevarer og andre fødevareprodukter.

Bag den danske startup med de høje ambitioner står en stærk bestyrelse med store profiler som Flemming Besenbacher, tidligere formand for Carlsberg, Andreas Fibig, tidligere CEO for IFF og Anne Cabotin, tidligere SVP i Symrise.

“Jeg er glad for, at vi nu har afsluttet en overtegnet finansieringsrunde, der gør det muligt for os at fortsætte vores rejse med at gøre alkoholfri øl velsmagende og genopfinde aromaindustrien ved at levere nye bæredygtige løsninger. En stor tak går til vores eksisterende og nye investorer for deres tillid til EvodiaBio og tro på vores fremtidige rejse,”

siger bestyrelsesformand Jarne Elleholm.

EvodiaBio, der blev grundlagt for kun tre år siden, støttes af et stærkt internationalt syndikat af investorer bestående af Nordic Foodtech VC, det tyske smagshus Symrise, PINC – Pauligs venture arm, Thia Ventures VC, Newtree Impact, Ananke Ventures Limited, EIFO og March Group. EvodiaBio, der blev stiftet for kun tre år siden, modtog i det tidlige stadie 14 millioner kroner i finansiel støtte fra danske BioInnovation Institute, der er stiftet af Novo Nordisk Fonden.

Hos statens investeringsfond ser man stort potentiale i selskaber, der arbejder for grøn omstilling.

“Vi er glade for et kunne støtte den videre udvikling af det danske biosolutionsmiljø, som står stærkt internationalt. Det er afgørende, at vi bidrager med risikovillig kapital, så avanceret forskning fra universiteterne kan kommercialiseres og skabe grøn omstilling, som EvodiaBio kan bane vejen for. Vi ser stort potentiale i deres innovative produkt, som det stærke team bag virksomheden kan bære langt, og vi er glade for opbakningen fra de internationale investorer,”

siger Johan Bitsch Nielsen, Investment Manager, Green Transition, EIFO.

Om EvodiaBio:

EvodiaBio ApS er en bioindustriel virksomhed, der har udviklet en banebrydende og bæredygtig metode til produktion af naturlige aromaer. Vores teknologi gør det muligt at producere aromaer, der forbedrer smagen af alkoholfri øl, samtidig med at vi reducerer brugen af naturressourcer og CO2-udledning betydeligt. I december 2022 rejste EvodiaBio 45 millioner kroner fra et stærkt syndikat af investorer, herunder Nordic Foodtech VC, Symrise, PINC – Pauligs venture arm, Thia Ventures VC og Newtree Impact. Den seneste kapitalrejsning inkluderer fortsat støtte fra disse investorer samt ny opbakning fra March Group, Ananke Ventures Limited og EIFO.

Du kan læse hele artiklen her på Børsen: Dansk biotekfirma rejser millioner til alkoholfri øl (borsen.dk)

Related