Pressemeddelelse

Dansk aromavirksomhed styrker bestyrelsen: Vores mål er at blive den næste store globale spiller på smags- og duftmarkedet

Den danske aromavirksomhed, EvodiaBio tilføjer tre nye medlemmer til bestyrelsen. Målet er at ruste virksomheden til at indtage en global nøgleposition i udviklingen af naturlige aromaer til fødevareindustrien.

I februar meddelte biotekvirksomheden EvodiaBio, at de har knækket koden til at brygge smagfuldt alkoholfrit øl. Virksomheden skruer op for indsatsen, og målet er at blive en betydende global spiller inden for innovativ aromaudvikling til fødevareindustrien. For at nå dette ambitiøse mål er tre nye medlemmer indtrådt i bestyrelsen.


De nye bestyrelsesmedlemmer er: Flemming Besenbacher, tidligere formand for Carlsberg og
Carlsbergfondet, et top 3 bryggeri. Andreas Fibig, tidligere formand og administrerende direktør for IFF, en innovator og global leder inden for ingredienser til mad og drikkevarer og Anne Cabotin, Senior Vice President Consumer Fragrance Business hos Symrise, en ledende producent af smagsstoffer, dufte, funktionelle og kosmetiske ingredienser. Derudover indtræder Jens Nielsen, adm. direktør for BioInnovation Institute (BII) og en anerkendt forsker, i bestyrelsen som observatør, der repræsenterer BII.


Jarne Elleholm, medstifter og bestyrelsesformand i EvodiaBio, ser den nye bestyrelse som nøglen til at nå deres ambitiøse mål for fremtiden.


“Dette er en skelsættende styrkelse af vores virksomhed og sætter scenen for de kommende år. Alle tre nye bestyrelsesmedlemmer kommer hver især med brancheindsigt og erfaring, der vil hjælpe med at transformere EvodiaBio til at blive den næste globale spiller indenfor produktion af naturlige aromaer”, siger Jarne Elleholm og fortsætter:


“Dette er intet mindre end vores “Dream Team”, og vi er ydmyge og taknemmelige for, at de har sagt ja til at deltage på vores rejse mod at blive en spiller i fremtidens bæredygtige aromaindustri.”

De nye bestyrelsesmedlemmer:

Flemming Besenbacher er tidligere formand for Carlsberg og Carlsbergfondet, og ikke kun en anerkendt og respekteret leder i Danmark og på verdensplan indenfor ølindustrien, men også en international højt anerkendt nanoforsker med mere end 750 publikationer i international ’peer reviewed’-journaler. Med tilføjelsen af Flemming vil vi kunne drage fordel af hans erfaring og netværk i ølindustrien til at optimere og accelerere den kommercielle introduktion af Yops™ og derved oversætte vores videnskab til markedet.

“Efter at have arbejdet i årevis med både det videnskabelige og det kommercielle er jeg glad for at slutte mig til EvodiaBio-bestyrelsen for at støtte kommercialiseringen af deres videnskabelige gennembrud i produktionen af aromaer i gærceller”, siger Flemming Besenbacher.

Andreas Fibig, trådte tilbage fra rollen som formand og administrerende direktør for IFF – International Flavours & Fragrances i marts i år, og vi er yderst glade for, at han nu har accepteret at blive medlem af EvodiaBios bestyrelse.


“Jeg ser frem til at arbejde sammen med EvodiaBio-teamet på deres rejse for at få indflydelse på
aromaområdet. At arbejde med iværksættere er en fantastisk måde at give noget tilbage efter mine mange år i store virksomheder”, siger Andreas Fibig.

Anne Cabotin, Senior Vice President Symrise, kommer ikke kun med stor viden om aroma- og duftindustrien men bringer også key account management og ESG-erfaring og vil derfor ikke kun støtte EvodiaBio med at træffe fremtidige strategiske valg, men vil også hjælpe med at guide den fremtidige bæredygtighedsrejse.


Anne Cabotin kommenterer: “EvodiaBio har udviklet en banebrydende bæredygtig aromateknologiplatform, og jeg er spændt på at støtte holdet på den strategiske vej og kommercialisering uden for ølindustrien. Aroma- og duftindustrien har brug for en mere bæredygtig måde at producere aromaer på, og jeg glæder mig til at se dette realiseret med EvodiaBio”.

Endelig vil BioInnovation Institute, som har støttet EvodiaBio fra starten, være repræsenteret af administrerende direktør og adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet, Jens Nielsen. Jens har en lang og imponerende videnskabelig karriere med mere end 850 publikationer i ’peer reviewed’-tidsskrifter og er en af verdens førende eksperter i gærfermentering – herunder de molekyler, der danner grundlaget for Yops™.


Om EvodiaBio:
EvodiaBio ApS er en bioindustriel virksomhed, der har opfundet en ny og mere bæredygtig måde at producere naturlige aromaer, startende med at få alkoholfri øl til at smage fantastisk.

Gennem en patentbeskyttet fermenteringsproces har virksomheden udviklet en effektiv metode til at producere de aromaer, der så ofte går tabt, mens man laver alkoholfri øl. EvodiaBio aromaer vil gøre det muligt for ølbryggeren at skabe den ønskede fylde af smag og bitterhed på en konsekvent og bæredygtig måde.

EvodiaBio støtter FN’s mål for bæredygtig udvikling (SDG) #3 (Sundhed og velvære) ved at fremme mindful drinking ved at gøre alkoholfri øl mere tiltalende, og SDGs #6 (Clean Water) og #13 (Climate Action) ved at sænke CO2 og vand forbrug markant sammenlignet med traditionel humledyrkning.

EvodiaBio ApS
Jarne Elleholm, co-founder and Chairman
+41 79 762 55 44
je@evodiabio.com

Related